Skriftlig Coaching

Är du en av de som föredrar att skriva istället för att prata?
 Har du svårt att få fram vad du egentligen vill säga när det väl gäller?  
Då är Skriftlig Coaching något för dig!

Upplev anhörigstöd på ett nytt sätt!

Jag förstår att du kanske tänker ”vad då på ett nytt sätt”
Låt mig berätta hur skriftlig coaching går till.
Det handlar om att hjälpa dig, att ta dig från din nuvarande situation till dit du vill komma, detta görs helt med hjälp av skriftlig kommunikation. Genom kraftfulla frågor och stöttning .
Du har stor frihet att arbeta med dina Coachingbrev när det passar dig. Du kan ta en paus och återkomma vid ett senare tillfälle.
Du behöver inte passa någon tid, inte åka iväg och du kan sitta på ditt favoritställe där du känner dig trygg.

Kanske är du lite som jag. Du tycker att det är lite jobbigt att ha tider att passa, att behöva "prestera" på en viss tid och att det kan kännas lite tufft att öppna sig för en person du inte känner?

Har du hört talas om skriftlig coachning?

Ett, enligt mig, fantastiskt sätt att få anhörigstöd och ta tag i tankar, känslor och funderingar framåt.
 
Det fungerar i princip som vanlig coachning men istället för att boka in en tid då vi ses så skickar jag coachningbrev till dig med samma typ av frågor som om vi setts live.

Du besvarar dem när du har tid och ork, när och var du vill. Du har tid till reflektion och eftertanke, tid att verkligen fundera på djupet vad du känner och tänker. Utan stress, utan press.

När du är klar skickar du dina svar till mig. Jag ger respons och du får ett nytt coachningbrev för att fortsätta din process. 

Innan du bestämmer dig helt, så kan du ladda ner en kartläggning. Där finns några frågor om din nuvarande situation. Du skickar svaren i kartläggningen tillbaka till mig, så får du svar inom 5 vardagar. I det svaret kommer jag även skriva ett förslag på hur vårt samarbete kan fortsätta. Det är först då om du bestämmer dig för att anhörigstöd genom skriftlig coaching verkar vara något för dig, som du betalar.

Ordet Coach

Ordet coach används ofta som synonym till expert eller rådgivare. En professionell coach är varken expert eller rådgivare.
En coach ger dig varken råd eller lösningar på dina problem.
Ett aktivt lyssnande och effektiva, ibland tuffa, frågor är mitt främsta verktyg för att du ska komma vidare i dina tankar, hitta dina egna svar och lösningar. 

Inom coachningen har vi större framruta än bakruta, d v s att vi fokuserar på det som komma skall, inte på det som har varit. Coachning är alltså inte terapi. Märker jag att det är någon annan form av stöd du behöver, än just coachning, så kommer jag att informera dig om det.
Som coach ger jag dig, som sagt, heller inga råd och tips. Jag litar på och vet att du själv, med hjälp av mina frågor, har tillgång till din egen sanning och dina egna svar.
Och det bästa av allt...det fungerar faktiskt!

Tystandsplikt

Jag har tystnadsplikt som coach. Att vi samarbetar och allt det vi pratar om, före, under och efter coachningen, stannar mellan dig och mig. Du känner dig alltid helt trygg och du ska känna att du vågar prata om det som du kanske inte kan prata om med någon annan.

Inledande kartläggning Coachingöverenskommelse Coaching och vägledning via skrift inom 3 st Coachingbrev 3 st Återkopplingar
Klientens summering Avslutande summering

Kostnad 1950 kr

Inledande kartläggning Coachingöverenskommelse Coaching och vägledning via skrift inom 5 st Coachingbrev 5 st Återkopplingar
Klientens summering Avslutande summering

Kostnad 3000 kr

Inledande kartläggning Coachingöverenskommelse Coaching och vägledning via skrift inom 8 st Coachingbrev 8 st Återkopplingar
Klientens summering Avslutande summering

Kostnad 4500 kr

Inledande kartläggning Coachingöverenskommelse Coaching och vägledning via skrift  10 st Coachingbrev
10 st Återkopplingar Klientens summering Avslutande summering

Kostnad  5400 kr

Sagt om Skriftlig Coaching:

"Skriftlig coaching har verkligen överträffat mina förväntningar. Det har varit skönt att få tid att svara på alla frågor i min egen takt. Jag har kunnat tänka och reflektera över frågorna på ett annat sätt jämfört med "vanlig" coaching. Maria har varit snabb på att respondera och gett värdefull feedback. Jag har känt mig trygg med henne!"

”Genom Marias coaching har jag fått frågor som krävt att jag lyssnat inåt för att få svar. Det var svårt och tog tid men gav mig många insikter. Den reflekterande återkopplingen kändes varm och fin. Jag kände mig bemött med respekt” .

Vanliga frågor och svar

Du får en Kartläggning i början av vår kontakt, den är kostnadsfri och utan krav på fortsättning. Du fyller i den i ditt eget tempo och återsänder den ifylld till mig när du är klar. Jag följer upp den via mail, och vi kommer fram till en preliminär arbetsgång och upplägg för coachingen samt bestämmer ett startdatum.
Jag formar en överenskommelse – och mailar till dig. Du läser och har möjlighet att revidera den och godkänner genom att betala medföljande faktura.
På överenskommet startdatum får du ditt första Coachingbrev av mig. Du jobbar med brevet i eget tempo och återsänder det ifyllt när du är klar. Jag formar en Återkoppling vilken jag sänder till dig inom den svarstid jag lovat i Coachingöverenskommelsen (jag har 2–4 vardagar. Kom ihåg att du sätter de ramar för svarstider som DU vill ha).
Din process fortgår på detta sätt perioden ut.
När sista veckan av coachingperioden börjar, ber jag dig att summera din process och utvärdera perioden. Detta ger dig en möjlighet att känna in kring allt som hänt och gjorts och att reflektera kring hur perioden har varit för dig.
Du får den sista dagen på coachingsamarbetet en avslutande summering av processen, där jag gör en sista övergripande återkoppling. 

Det passar för dig som föredrar att skriva istället för att prata.
Som har svårt att få fram vad du egentligen vill säga när det väl gäller. Som har svårt att komma iväg på en speciell tid.
Som vill använda ord för att utvecklas.
Du som är redo att arbeta med dig själv och har en stark vilja att komma tillbaka till ett mer balanserat och meningsfullt liv

Ja. Förutom de fokuserade Coachingbreven får du även stöd via löpande mailkontakt. Detta ingår i mina coachingpaket.

Du kan spara och skapa ett skriftligt dokument som du kan återvända till och följa din utveckling så länge du vill.

Då pratar vi om det. Jag vill verkligen att du ska känna dig trygg och redo! Skicka mig ett mail och berätta om det som gör dig osäker så svarar jag inom kort.
Du förstår inte hur coachningen kan hjälpa dig?
Kanske känns det alltför utlämnande och svårt att berätta om dig själv och din närstående inför en främmande människa? Du kanske tycker att du borde klara av din personliga utveckling själv?
Ja, skälen kan vara många till att man tvekar.
Då pratar vi om det. Jag vill verkligen att du ska känna dig trygg och redo! Skicka mig ett mail och berätta om det som gör dig osäker så svarar jag inom kort.